top of page

Ga mee op weg naar een gezonde(re) leefstijl…

Sport je? Eet je gezond? Slaap je goed? Ervaar je stress? Voel je je fit? Ervaar je lichamelijke klachten? Wat geeft jou energie? Kortom: hoe staat het eigenlijk met jouw leefstijl?


Regelmatig krijg ik de vraag wat ik als leefstijlcoach doe; vragen stellen die ‘prikkelen’, luisteren, tips en info geven. Alles met het doel mensen in beweging te brengen. Letterlijk en figuurlijk. Als coach moedig ik mensen aan om zélf aan de slag te gaan met hun leefstijl. Om te werken aan verandering op het gebied van voeding, beweging, slaap, stoppen met roken en ontspanning. Er moet niets. Het gaat erom dat je zelf de mogelijkheden én de motivatie vindt om een beter leven te gaan leiden. Ik focus op wat jij nodig hebt om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. Keuzes die bij jou passen en daardoor vol te houden zijn. Zo kun jij (nog) meer genieten van het leven. Dat is wat ik je gun!


Dweilen met de kraan open Uit onderzoek weten we inmiddels dat een ongezonde leefstijl tot ziektes en aandoeningen kan leiden zoals hart- en vaatziekten, obesitas, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Aandoeningen die we nu nog (te) vaak met medicatie behandelen. Een slechte leefstijl behandelen met medicatie is als dweilen met de kraan open. Dat kan en moet anders!

Groeiend besef Gelukkig is er een groeiend besef dat gezond eten en bewegen ontzettend belangrijk is. De corona pandemie heeft dat pijnlijk zichtbaar gemaakt. Uit RIVM-cijfers blijkt dat meer dan 70 procent van de patiënten die overleden aan het coronavirus één of meer onderliggende aandoeningen had. Bijna de helft (43,5 procent) had hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Een kwart had diabetes type 2. Deze leefstijlziekten worden met name veroorzaakt door ongezonde voeding, te weinig bewegen, te veel stress en onvoldoende slaap.

Positief nieuws Het positieve nieuws is dat er voor velen veel winst te behalen is. En je hebt zelf meer invloed op je gezondheid dan je nu misschien denkt. Een kleine aanpassing kan grote gezondheidswinst opleveren. Veranderen van leefstijl heeft tijd, energie en aandacht nodig. Echte aandacht. Het veranderen van een gewoonte is geen quick fix. Tussen de 30 en 100 dagen zijn nodig om een blijvende verandering te bewerkstelligen.


Persoonlijk en op maat Ieder mens is uniek. Een oplossing die voor iedereen werkt is er niet. Als leefstijlcoach maak ik met mijn cliënten een op maat plan, waarin aandacht is voor: - Slaap: regelmatige tijden naar en uit bed (ook in het weekend), voldoende slaap (8-9 uur); - Voeding: op regelmatige tijden en gezond eten; - Beweging: Voldoende beweging (150 min/week); - Ontspanning. Door het totaal plaatje onder de loep te nemen, weet jij welke stap(pen) je moet maken naar een gezonde leefstijl. Resultaat: Jij zit lekker in je vel, hebt grip op je leven. Aan de slag Vind jij het lastig om in beweging te komen maar zou je het eigenlijk wel willen? Of vind je het lastig om gezonde keuzes te maken wat betreft voeding? Voel je je vaak schuldig omdat je je goede voornemens niet vol kunt houden? Wil je leren om te gaan met stress? Zet die eerste stap! Neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis kennismaking. Samen kunnen we wellicht de vervolgstap(pen ) zetten.


Wat levert een gezonde leefstijl jou op?

  1. Als je gezond leeft zie je dat ook aan de buitenkant. Je straalt dat uit en het is zichtbaar aan huid en haar.

  2. Een gezonde leefstijl maakt onafhankelijker. Je hoeft met minder kwaaltjes naar de huisarts of specialist.

  3. Op termijn is het goedkoper; je hebt minder zorgkosten.

  4. Je voelt je prettiger en hebt meer zelfvertrouwen.

  5. Je verliest overtollige kilo’s. Zonder op dieet te gaan.

  6. Het kost geen moeite om aan de beweegrichtlijn van 150 minuten per week te komen. Ook zul je gemakkelijker 10.000 stappen per dag zetten.

  7. Je krijgt meer energie. Je voelt je fit(ter) en kunt de dagelijkse uitdagingen makkelijker aan.

  8. Je bent minder vatbaar voor virussen, zoals verkoudheden.

  9. Kleding kopen is (weer) leuk! Kleding zit fijner en staat leuker op een gezond lichaam.

  10. Je geeft om jezelf; Je vindt het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page